Laatste nieuws en verslagen

Op deze pagina actuele zaken. Kort besproken, met mogelijk een link naar meer informatie.

Clubkampioenschappen
Op zondag 22 januari zijn de clubkampioenschappen weer voor het eerst gespeeld na de coronajaren. Er waren in totaal 30 deelnemers, verdeeld over diverse klassen. De eerste wedstrijden begonnen om 09.30 uur. Na vele uren van sportieve strijd werd om 15.15 uur de laatste finale gespeeld. Jeugd en senioren speelden afwisselend hun wedstrijden. Bij zowel de jeugd als de senioren was het voor enkele hun eerste toernooi. Als eerste werd gestart met de eigen klasse. Dit gebeurde in meerkamp vorm. Dit leverde de volgende clubkampioenen op:
Meisjes onder 11 jaar      Cathelijne Bolster
Meisjes onder 13 jaar      Annemein Bolster
Meisjes onder 15 jaar      Emma Wens
Jongens onder 11 jaar      Tygo Levolger

Jongens onder 13 jaar      Stijn  Sijp
Jongens onder 15 jaar      Stef Verschuren
Dames recreanten             Nellie Dekkers
Heren recreanten              Martin Balink
Heren Competitie              Niels Mouwen
Nadat de eigen klassen waren gespeeld werd verder gegaan met de dubbels en open klassen. Ook nu was de strijd weer fel en had men soms kans op revanche op een wedstrijd uit de eigen klassen. De diversen winnaars waren:
Dubbel Jeugd:                     Stijn Sijp en Luna de Vet
Jeugd open:                         Stijn Sijp
Dubbel Senioren:               Adje von den Hoff en Rob van de Sande
Senioren Open:                  Rens Dam
Stijn Sijp was vandaag de grote man, hij wist alle klassen waarin hij mee kon doen te winnen.

Deelnemers Jeugd

Kompetitieprogramma bekend.
Op te site te zien via de agenda en via NAS
.

Team 3 naar de 4e klasse.
Door het winnen van de promotiewedstrijd heeft team 3 de 4e klasse bereikt. Proficiat Marlou, Thanh Thanh, Rens, Rob en
Mike. Op dezelfde avond heeft team 4 zich op overtuigende wijze weten te handhaven in de 6e klasse.

Table Stars duo competitie jeugd
Op zondag 11 december hebben 5 jeugdspelers deel genomen aan de duo-competitie. Deze keer werden de wedstrijden gespeeld bij TIOS ’51 in Tilburg.Nadat er eerst een gezamenlijk warming up was gedaan werd er begonnen met de wedstrijden.
Cathelijne Bolster en Stef Verschuren mochten het opnemen tegen een team van Batswingers. Deze tegenstander was nog een maatje te groot voor onze spelers, Ondanks dat zowel Cathelijne als Stef een aantal goede rally’s speelden werden alle wedstrijden verloren met 3-0.
Bjorn van Gils en Annemein Bolster vormden samen ook een team. Zij mochten spelen tegen Tios ’51. De wedstrijden gingen veelal gelijk op. Velen games eindigden in 11-9, maar meestal in het voordeel van de tegenstander. Ook Annemein en Bjorn verloren al hun wedstrijden.
Onze 5e speler Joep Otten vormde een team met een spelers van Red Star ’58. Zij speelde tegen een combinatieteam van Tios ’51 en Hotak. Joep presteerde goed hij wist zijn wedstrijden te winnen met 3-1 en 3-2. Omdat zijn teamgenoot niet wist te winnen werd de totale wedstrijd met 3-2 verloren.
Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werd er nog een eindspel gedaan door alle deelnemers.
Na dit eindspel was er nog een prijsuitreiking over de gehele competitie van de afgelopen maanden. De beste 3 jongens en meisjes kregen een medaille uitgereikt. Annemein Bolster kreeg de medaille voor de 2e plaats bij de meisjes.

Sinterklaas op bezoek bij jeugd
Op donderdag 1 december heeft Sinterklaas samen met zijn tafeltennis Piet een bezoek gebracht aan onze jeugd tijdens de training. Natuurlijk heeft de tafeltennis Piet even gespeeld tegen enkele van de jeugdleden. Hierna is iedereen naar de kantine gegaan. Hier had Sinterklaas voor iedereen een kort woordje waaruit bleek dat hij de trainingen van de jeugd volgt. Voor de meeste had hij nog wat advies om hun spel nog wat te verbeteren. Nadat iedereen een klein presentje had gekregen zijn Sint en Piet weer vertrokken naar hun volgende afspraak. (klik op de foto om ze allemaal te bekijken)

Sint bij Vice Versa ’51

Ladies Day 17 november 2022 (klik hier voor verslag)(foto’s)

TableStars duo competitie jeugd in Etten-Leur (Klik op foto voor verslag)

REUNIE 6 november 2022
Zondag 6 november was het zover, de lang verwachte dag was daar. Na enkele maanden
voorbereiding door de oud leden Perla de Heer-Dam, Roelof Jansen en Peter Fens en de laatste
weken met extra inspanning door onze eigen barcommissie hebben wij allemaal kunnen genieten
van een geweldige dag. De ontvangst met het lekkers bij de koffie of thee, verzorgd door Heel Holland Bakt deelnemer Roelof die ook de fotocollage voor een groot deel heeft gemaakt, de quiz verzorgd door Perla en de wetenswaardigheden aangaande alle clubkampioenen, alle oud voorzitters en de verzameling jaarboeken 30, 40, 50 en 60 jaar, samengebracht in één bundel door Peter, hebben bij velen indruk gemaakt.
Het totale programma was zo divers dat er voor zowel jong als oud, genoeg te doen, te zien en te
horen was. Ook zijn veel aanwezigen een stuk wijzer geworden, enerzijds door het verhaal en advies
van Bettine Vriesekoop anderzijds door de vragen die in de quiz werden gesteld.
Ook op sportief gebied, lees tafeltennis, werd tijdens de clinic duidelijk gemaakt hoe onze sport zich
in de laatste 70 jaar heeft ontwikkeld. Dit werd verduidelijkt door de demonstratie die gegeven door
Vriesekoop en Thomas Baart. Veel ouderen onder ons herkenden het spel zoals dit jaren geleden
werd gespeeld, de jongeren onder ons kunnen zich nauwelijks voorstellen hoe tafeltennis vroeger
werd gedaan. Prikken, zoals Vriesekoop het noemde, is nu uit de tijd.
Voor de liefhebbers was er voldoende tijd en ruimte om zelf het batje ter hand te nemen en een
partijtje te spelen. Van die mogelijkheid werd door velen (vooral de jongeren) gebruik gemaakt.
De inwendige mens werd door de barcommissie goed verwend en voor de Frietkar stond een heuse
file.
De muziek, verzorgd door DJ Natasja, werd keurig op de achtergrond gehouden zodat men toch
gezellig kon bijpraten met oude bekenden. Ja, totdat Xamme Ramme begon. Toen was het even
gedaan met bijkletsen. Maar dit duurde maar 15 tot 20 minuten zoals vooraf was afgesproken.
Van hieruit bedank ik allen die hebben meegewerkt om van deze dag iets bijzonders te maken.
Henk den Braber, voorzitter

De foto’s van de reünie staan op onze fotopagina. Klik op de foto om naar het album te gaan.

foto’s reünie
foto 70 jaar Vice Versa ’51

BEGINNERSTOERNOOI
Op 16 oktober waren de beginners bij ons te gast. Klik op de foto voor het verslag.

OPENINGSTOERNOOI
Op 9 september is het seizoen geopend met een toernooi. Een kort verslag van dit toernooi vind je op de pagina toernooien. Klik op onderstaande foto om naar het verslag te gaan.

INSTUIF EN ULTIMATE TAFELTENNIS
Op woensdagavond 21 september starten we met Ultimate Tafeltennis en Instuif. Op de woensdagavond heb je dan de mogelijkheid om het Ultimate Tafeltennis te komen spelen of vrij te spelen. Om te kunnen spelen moet je wel aanmelden. Je hebt nu de mogelijkheid om die buurman\vrouw of collega die ook zegt te kunnen tafeltennissen mee te brengen om een partijtje te spelen. Voor meer info klik op onderstaand plaatje. Of ga naar de pagina instuif – ultimate tafeltennis.

ultimate tafeltennis

Indeling en planning van de najaarskompetitie. Te vinden via NAS en via de agenda.

Openingstoernooi 08 juli 2022
Op 8 juli was er een toernooi om de speelzaal te openen na de grote renovatie.
Om 18.00 uur werd er gestart voor de jeugd. In totaal deden er 11 jeugdspelers mee, waaronder 5 kinderen uit Oekraïne. Als eerste werden er een aantal spelletjes gedaan. Dit werd het beste gedaan door Dima en Vlad. Hierna was het tijd voor een aantal wedstrijdjes. Hierin was Jibbe het beste. Tot slot was er voor alle jeugdspelers nog een zakje chips en een klein batje met lampje. Om 19.30 uur was het tijd voor de senioren. Zij hebben 7 wedstrijden gespeeld (enkel en dubbel). Als beste speler kwam Rens Dam naar voren. Jeannette Schreurs had het minste games gewonnen. Als beloning mochten Rens en Jeannette rond gaan met een schaal snacks.

Tik op de foto om ze allemaal te bekijken

Renovatie speelzaal
Op vrijdag 24 juni is begonnen met de werkzaamheden in de speelzaal. Tijdens deze grote renovatieklus zijn het plafond en verlichting vervangen. Alles is volgens planning verlopen. Op woensdag 6 juli wordt begonnen met de trainingen.

Maandag 27 juni slopen plafonds
Maandag 4 juli We kunnen bijna weer aan de slag
Dinsdag 5 juli De eerste bal is weer geslagen


Beker voor Annemein.
Op zondag 12 juni was de laatste ronde van de duo TableStar competitie deze werd gespeeld in Gilze. Van ons deden Bjorn van Gils en Annemein Bolster weer samen mee. Ze moesten vandaag tegen het team van TIOS uit Tilburg. Bjorn begon en verloor zijn 1e wedstrijd nipt in vieren. Annemein maakte het heel spannend ze verloor met 12-10 in de vijfde jammer genoeg. Daarna herstelde ze zich perfect en wist haar wedstrijd te winnen in vieren. Daarna moest Bjorn weer, hij had wat last van zijn voet waar hij in de gezamenlijke warming-up door was gegaan. Verloor deze wedstrijd met 3-0 maar alle games waren heel nipt. Als laatste wedstrijd werd het dubbel gespeeld dat werd weer heel spannend na diverse matchpoints trokken ze toch in de vijfde game aan het kortste eind en verloren met 13-11. Na het gezamenlijk eindspel was de prijsuitreiking en daar bleek dat Annemein Bolster het beste meisjes was van het afgelopen seizoen. Daarvoor mocht ze een mooie beker in ontvangst nemen.

14 mei Gezellige middag
Op hun eerste grote activiteit mag het bestuur met tevredenheid terug kijken. Grote opkomst in een sfeervol ingerichte zaal. Een hele reeks leden werd in het zonnetje gezet omdat ze al jaren lid zijn van onze vereniging. Er werd volop bijgepraat en de quiz werd goed ontvangen. Opvallend was dat de eerste mascotte van de club terug thuis is gekomen! (Leuk Ad!) En …. aan het eind ging bij iedereen een lampje branden! Als nu de spreuk dat scherven geluk brengen ook nog uitkomt is alles weer voor elkaar. AD