Laatste nieuws en verslagen

Op deze pagina actuele zaken. Kort besproken, met mogelijk een link naar meer informatie.

Romee is de “Alleskunner Vice Versa ‘51”

Zaterdag 24 juni was de seizoen sluitingsdag bij Vice Versa ’51. Vanaf 13.30 uur was iedereen welkom. Het programma van deze dag was als volgt:
14.00 uur start Alleskunner
17.30 uur huldiging kampioenteam Jeugd 1 (Emma, Annemijn Stijn en Jibbe)
18.00 uur BBQ
19.30 uur vervolg Alleskunner

Om twee uur starten 16 deelnemers de strijd om de titel “Alleskunner Vice Versa ‘51”. Zij streden om de trofee in 15 rondes. Elke ronde viel de deelnemer die het minste presteerde af. De deelnemers deden oa de volgende spelletjes:
Balletje in eierrek slaan, Dobbelen, Prijzen raden, Bekertjes omslaan, Drie op een rij, Balansoefening, Toren bouwen, Hindernis parcours, Vliegtuig gooien, Balletje uit pijp halen met water, Bingo (zonder gebruik pen), Ballon darten, Moeren stapelen.

Toen het tijd werd om de BBQ aan te steken waren er nog 3 strijders over. Robin, Francis en Romee. Romee had de plaats van broer Jarno overgenomen na enkele spellen omdat Jarno mocht gaan werken.

Om ongeveer 17.30 uur werd Jeugd 1 in het zonnetje gezet door Jos. Hierbij kregen zij een beker voor het behalen van het kampioenschap.

Inmiddels was ook de BBQ ontstoken en kom het bakken en braden gaan beginnen. Menig biefstukje, sateetje, kipfiletje of speklapje werd verorberd. Tegen 19.30 uur waren de meeste wel verzadigd en kon verder gegaan worden met de strijd om de Alleskunner trofee.

De laatste 3 deelnemers kregen als opdracht om een 6 bouten op elkaar te stapelen met roerhoutjes. Hierbij was Robin de afvaller.
De eindopdracht voor Francis en Romee was een parcours waarbij ze de volgende onderdelen tegen kwamen:
Bal in eierrek slaan – 4 bouten stapelen – kubus in elkaar zetten – met bal op lepel parcours afleggen – bal uit pijp halen – 5 super kleine balletjes uit zwembad halen.

Romee had als eerste het 5e balletje te pakken, nipt voor Francis. Hier door won Romme de titel “Alleskunner Vice Versa ‘51”. Bij de huldiging ontving ze hiervoor een trofee in de vorm van een tafeltennisbatje. Annemein ontving als beste jeugdlid ook nog een prijsje.
Na de huldiging was er nog een gezellig samenzijn onder genot van een drankje. Rond 22.00 uur keerde de laatste huiswaarts.

De volledige uitslag van de Alleskunner was:
16 Tygo, 15 Catheleine, 14 Wieny, 13 Rob, 12 Henk, 11 Jibbe, 10 Fabe, 9 Joep, 8 Wil, 7 Jeannette, 6 Bjorn,
5 Stef, 4 Annemein, 3 Robin, 2 Francis en 1e Romee

Winnaar Romee

Finale van de TableStar competitie in Etten-Leur
Afgelopen zondag waren de finales in Etten-Leur gespeeld. Een record van het aantal deelnemers namelijk 39. Van Vice-Versa’51 waren we weer met 6 spelers aanwezig. Bjorn van Gils speelde met Annemein Bolster, Stef Verschuren met Joep en Luna de Vet met Catheleine Bolster.
Bjorn en Annemein moesten tegen een combinatie van ODT en Tanaka ondanks goed tegenspel konden ze niet tot winst komen.
Stef en Joep moesten tegen een team van Smash uit Geertruidenberg. Het werd een spannende wedstrijd met veel 5 gamers maar het viel de goede kant vaak op en wonnen met 4-1, Joep 2, Stef 1 en het dubbel.
Luna en Catheleine maakten het nog spannender ze wonnen met 3-2 en de twee die ze verloren waren nipt in vijven, 11-9 en 11-8. Catheleine en Luna wonnen er allebei 1 en het dubbel.
Na een leuk eindspel en de prijsuitreiking gingen de kinderen weer tevreden naar huis.
Alle ouders bedankt voor het rijden van de kinderen heel het seizoen.
In September gaat de nieuwe competitie weer van start.

Sluitingscircuit
Op 4 vrijdagen organiseren we voor de senioren een sluitingscircuit. Meer informatie vind je hier

Gered!
Onze twee 3e klasse teams waren gedoemd tot het spelen van een degradatiewedstrijd om zich te handhaven in die klasse. Beide teams slaagden erin om zich te redden. Team 1 scoorde 6-3 tegen een team uit Elshout. Team 2 klopte een team van Het Markiezaat met 6-2. Er waren best spannende partijen bij.

Lintje voor Jos!
Vanwege zijn inzet voor een heleboel zaken, waaronder heel veel Vice-Versa’51, is Jos Dekkers onderscheiden met een lintje. Proficiat Jos, dik verdiend.

Duo TableStars competitie in Roosendaal
Afgelopen zondag werd er gespeeld in Roosendaal. Vice-Versa’51 had maar 2 spelers omdat de andere allemaal met vakantie waren. Joep speelde met Bjorn. Ze speelde tegen ODT 2 uit Roosendaal. Bjorn begon en maakte het gelijk heel spannend hij verloor met 14-12 in de vijfde, jammer maar heel goed gespeeld. Toen moest Joep, hij wist met 3-0 te winnen alle games waren wel heel spannend, maar vielen Joep zijn kant uit. Daarna Bjorn weer hij won deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 3-0. Bij Joep was de koek op, hij was ook ziek geweest afgelopen week, en verloor met 0-3. Dus het dubbel moest de beslissing brengen. Dat werd ook weer heel spannend, Joep en Bjorn kwamen in games met 2-1 achter maar vochten zich knap terug  en wonnen de twee volgende games met 13-11 en 12-10. Dus 3-2 winst met dubbel en de winst in de hele wedstrijd.
Na een eindspel gingen we weer tevreden naar huis. De finales worden gespeeld op zondag 21 mei in Etten-Leur.

Jeugd 1 kampioen!
De andere teams in hun klasse moeten nog een wedstrijd spelen, maar team 1 is niet meer in te halen. Met overmacht kampioen! Prima gedaan. Proficiat Emma, Stijn, Jibbe en invalster Annemein. Veel succes in een hogere klasse.

Duo Tablestars Competitie bij Vice Versa ’51

Afgelopen zondag 16 april werd de competitie ronde bij Vice-Versa’51 gespeeld. Er waren 20 deelnemers aanwezig. Na een de warming-up begonnen de wedstrijden.
Bjorn en Annemein moesten tegen het sterke team van ODT uit Roosendaal , ondanks goed tegenspel konden ze helaas geen wedstrijdje winnen.
Catheleine en Luna moesten tegen een combinatie van ODT en Hotak, ook zij boden goede tegenstand, diverse games met 2 punten verschil maar wisten ook helaas niet te winnen.
Joep en Stef moesten tegen Hotak, ook zij verloren met 4-1 , Stef wist knap een wedstrijd te winnen, de andere wedstrijden waren ook heel dicht bij elkaar.
Na het eindspel met smashen ging iedereen weer tevreden naar huis.

Marlou, Mike, Rob, Nellie en Jos bedankt voor helpen.

DUO TABLESTARS COMPETITIE

Afgelopen zondag was de 1e zondag van de duo TableStars competitie in Bergen op Zoom.
Wij hadden 6 spelers, namelijk, Bjorn , Annemein , Stef , Joep , Catheleine en Luna, zij deed voor de eerste keer mee.
Er waren een record aantal deelnemers , 28.
Bjorn speelde samen met Annemein, zij moesten tegen ODT 1 uit Roosendaal, deze jongens waren veel ouder en groter en speelde al veel langer, stonden al met heel veel effecten te spelen. Bjorn en Annemein hebben hun huid duur verkocht maar konden niet tot winst komen.
Stef en Joep speelde samen in een team die maakte er een heel spannende wedstrijd van. Joep verloor de eerste wedstrijd daarna verloor Stef met 12-10 in de vijfde. De volgende wedstrijd van Stef ging ook net verloren. Daarna wist Joep in vieren te winnen. En het dubbel was ook heel spannend weer een vijfde game en die wisten ze te winnen met 13-11.
Catheleine en Luna moesten tegen een combinatie van Hotak en TCS , deze kinderen doen al veel langer mee. In sommige games zaten ze heel dichtbij 15-17, 9-11. Maar konden helaas niet tot winst komen.
Na het uitspel met kranten vouwen en bekertjes van de tafel afslaan, ging iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis.
De volgende ronde is op 12 maart in Hoogerheide.

Deelnemers Vice Versa ’51

Overleden. Tonny van de Riet, een van onze oprichters en ereleden is op 90-jarige leeftijd overleden.

Clubkampioenschappen
Op zondag 22 januari zijn de clubkampioenschappen weer voor het eerst gespeeld na de coronajaren. Er waren in totaal 30 deelnemers, verdeeld over diverse klassen. De eerste wedstrijden begonnen om 09.30 uur. Na vele uren van sportieve strijd werd om 15.15 uur de laatste finale gespeeld. Jeugd en senioren speelden afwisselend hun wedstrijden. Bij zowel de jeugd als de senioren was het voor enkele hun eerste toernooi. Als eerste werd gestart met de eigen klasse. Dit gebeurde in meerkamp vorm. Dit leverde de volgende clubkampioenen op:
Meisjes onder 11 jaar      Cathelijne Bolster
Meisjes onder 13 jaar      Annemein Bolster
Meisjes onder 15 jaar      Emma Wens
Jongens onder 11 jaar      Tygo Levolger

Jongens onder 13 jaar      Stijn  Sijp
Jongens onder 15 jaar      Stef Verschuren
Dames recreanten             Nellie Dekkers
Heren recreanten              Martin Balink
Heren Competitie              Niels Mouwen
Nadat de eigen klassen waren gespeeld werd verder gegaan met de dubbels en open klassen. Ook nu was de strijd weer fel en had men soms kans op revanche op een wedstrijd uit de eigen klassen. De diversen winnaars waren:
Dubbel Jeugd:                     Stijn Sijp en Luna de Vet
Jeugd open:                         Stijn Sijp
Dubbel Senioren:               Adje von den Hoff en Rob van de Sande
Senioren Open:                  Rens Dam
Stijn Sijp was vandaag de grote man, hij wist alle klassen waarin hij mee kon doen te winnen.

klik op foto voor alle foto’s

Kompetitieprogramma bekend.
Op te site te zien via de agenda en via NAS
.

Team 3 naar de 4e klasse.
Door het winnen van de promotiewedstrijd heeft team 3 de 4e klasse bereikt. Proficiat Marlou, Thanh Thanh, Rens, Rob en
Mike. Op dezelfde avond heeft team 4 zich op overtuigende wijze weten te handhaven in de 6e klasse.

Table Stars duo competitie jeugd
Op zondag 11 december hebben 5 jeugdspelers deel genomen aan de duo-competitie. Deze keer werden de wedstrijden gespeeld bij TIOS ’51 in Tilburg.Nadat er eerst een gezamenlijk warming up was gedaan werd er begonnen met de wedstrijden.
Cathelijne Bolster en Stef Verschuren mochten het opnemen tegen een team van Batswingers. Deze tegenstander was nog een maatje te groot voor onze spelers, Ondanks dat zowel Cathelijne als Stef een aantal goede rally’s speelden werden alle wedstrijden verloren met 3-0.
Bjorn van Gils en Annemein Bolster vormden samen ook een team. Zij mochten spelen tegen Tios ’51. De wedstrijden gingen veelal gelijk op. Velen games eindigden in 11-9, maar meestal in het voordeel van de tegenstander. Ook Annemein en Bjorn verloren al hun wedstrijden.
Onze 5e speler Joep Otten vormde een team met een spelers van Red Star ’58. Zij speelde tegen een combinatieteam van Tios ’51 en Hotak. Joep presteerde goed hij wist zijn wedstrijden te winnen met 3-1 en 3-2. Omdat zijn teamgenoot niet wist te winnen werd de totale wedstrijd met 3-2 verloren.
Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werd er nog een eindspel gedaan door alle deelnemers.
Na dit eindspel was er nog een prijsuitreiking over de gehele competitie van de afgelopen maanden. De beste 3 jongens en meisjes kregen een medaille uitgereikt. Annemein Bolster kreeg de medaille voor de 2e plaats bij de meisjes.

Sinterklaas op bezoek bij jeugd
Op donderdag 1 december heeft Sinterklaas samen met zijn tafeltennis Piet een bezoek gebracht aan onze jeugd tijdens de training. Natuurlijk heeft de tafeltennis Piet even gespeeld tegen enkele van de jeugdleden. Hierna is iedereen naar de kantine gegaan. Hier had Sinterklaas voor iedereen een kort woordje waaruit bleek dat hij de trainingen van de jeugd volgt. Voor de meeste had hij nog wat advies om hun spel nog wat te verbeteren. Nadat iedereen een klein presentje had gekregen zijn Sint en Piet weer vertrokken naar hun volgende afspraak. (klik op de foto om ze allemaal te bekijken)

Sint bij Vice Versa ’51

Ladies Day 17 november 2022 (klik hier voor verslag)(foto’s)

TableStars duo competitie jeugd in Etten-Leur (Klik op foto voor verslag)

REUNIE 6 november 2022
Zondag 6 november was het zover, de lang verwachte dag was daar. Na enkele maanden
voorbereiding door de oud leden Perla de Heer-Dam, Roelof Jansen en Peter Fens en de laatste
weken met extra inspanning door onze eigen barcommissie hebben wij allemaal kunnen genieten
van een geweldige dag. De ontvangst met het lekkers bij de koffie of thee, verzorgd door Heel Holland Bakt deelnemer Roelof die ook de fotocollage voor een groot deel heeft gemaakt, de quiz verzorgd door Perla en de wetenswaardigheden aangaande alle clubkampioenen, alle oud voorzitters en de verzameling jaarboeken 30, 40, 50 en 60 jaar, samengebracht in één bundel door Peter, hebben bij velen indruk gemaakt.
Het totale programma was zo divers dat er voor zowel jong als oud, genoeg te doen, te zien en te
horen was. Ook zijn veel aanwezigen een stuk wijzer geworden, enerzijds door het verhaal en advies
van Bettine Vriesekoop anderzijds door de vragen die in de quiz werden gesteld.
Ook op sportief gebied, lees tafeltennis, werd tijdens de clinic duidelijk gemaakt hoe onze sport zich
in de laatste 70 jaar heeft ontwikkeld. Dit werd verduidelijkt door de demonstratie die gegeven door
Vriesekoop en Thomas Baart. Veel ouderen onder ons herkenden het spel zoals dit jaren geleden
werd gespeeld, de jongeren onder ons kunnen zich nauwelijks voorstellen hoe tafeltennis vroeger
werd gedaan. Prikken, zoals Vriesekoop het noemde, is nu uit de tijd.
Voor de liefhebbers was er voldoende tijd en ruimte om zelf het batje ter hand te nemen en een
partijtje te spelen. Van die mogelijkheid werd door velen (vooral de jongeren) gebruik gemaakt.
De inwendige mens werd door de barcommissie goed verwend en voor de Frietkar stond een heuse
file.
De muziek, verzorgd door DJ Natasja, werd keurig op de achtergrond gehouden zodat men toch
gezellig kon bijpraten met oude bekenden. Ja, totdat Xamme Ramme begon. Toen was het even
gedaan met bijkletsen. Maar dit duurde maar 15 tot 20 minuten zoals vooraf was afgesproken.
Van hieruit bedank ik allen die hebben meegewerkt om van deze dag iets bijzonders te maken.
Henk den Braber, voorzitter

De foto’s van de reünie staan op onze fotopagina. Klik op de foto om naar het album te gaan.

foto’s reünie
foto 70 jaar Vice Versa ’51

BEGINNERSTOERNOOI
Op 16 oktober waren de beginners bij ons te gast. Klik op de foto voor het verslag.

OPENINGSTOERNOOI
Op 9 september is het seizoen geopend met een toernooi. Een kort verslag van dit toernooi vind je op de pagina toernooien. Klik op onderstaande foto om naar het verslag te gaan.

INSTUIF EN ULTIMATE TAFELTENNIS
Op woensdagavond 21 september starten we met Ultimate Tafeltennis en Instuif. Op de woensdagavond heb je dan de mogelijkheid om het Ultimate Tafeltennis te komen spelen of vrij te spelen. Om te kunnen spelen moet je wel aanmelden. Je hebt nu de mogelijkheid om die buurman\vrouw of collega die ook zegt te kunnen tafeltennissen mee te brengen om een partijtje te spelen. Voor meer info klik op onderstaand plaatje. Of ga naar de pagina instuif – ultimate tafeltennis.

ultimate tafeltennis

Indeling en planning van de najaarskompetitie. Te vinden via NAS en via de agenda.

Openingstoernooi 08 juli 2022
Op 8 juli was er een toernooi om de speelzaal te openen na de grote renovatie.
Om 18.00 uur werd er gestart voor de jeugd. In totaal deden er 11 jeugdspelers mee, waaronder 5 kinderen uit Oekraïne. Als eerste werden er een aantal spelletjes gedaan. Dit werd het beste gedaan door Dima en Vlad. Hierna was het tijd voor een aantal wedstrijdjes. Hierin was Jibbe het beste. Tot slot was er voor alle jeugdspelers nog een zakje chips en een klein batje met lampje. Om 19.30 uur was het tijd voor de senioren. Zij hebben 7 wedstrijden gespeeld (enkel en dubbel). Als beste speler kwam Rens Dam naar voren. Jeannette Schreurs had het minste games gewonnen. Als beloning mochten Rens en Jeannette rond gaan met een schaal snacks.

Tik op de foto om ze allemaal te bekijken

Renovatie speelzaal
Op vrijdag 24 juni is begonnen met de werkzaamheden in de speelzaal. Tijdens deze grote renovatieklus zijn het plafond en verlichting vervangen. Alles is volgens planning verlopen. Op woensdag 6 juli wordt begonnen met de trainingen.

Maandag 27 juni slopen plafonds
Maandag 4 juli We kunnen bijna weer aan de slag
Dinsdag 5 juli De eerste bal is weer geslagen


Beker voor Annemein.
Op zondag 12 juni was de laatste ronde van de duo TableStar competitie deze werd gespeeld in Gilze. Van ons deden Bjorn van Gils en Annemein Bolster weer samen mee. Ze moesten vandaag tegen het team van TIOS uit Tilburg. Bjorn begon en verloor zijn 1e wedstrijd nipt in vieren. Annemein maakte het heel spannend ze verloor met 12-10 in de vijfde jammer genoeg. Daarna herstelde ze zich perfect en wist haar wedstrijd te winnen in vieren. Daarna moest Bjorn weer, hij had wat last van zijn voet waar hij in de gezamenlijke warming-up door was gegaan. Verloor deze wedstrijd met 3-0 maar alle games waren heel nipt. Als laatste wedstrijd werd het dubbel gespeeld dat werd weer heel spannend na diverse matchpoints trokken ze toch in de vijfde game aan het kortste eind en verloren met 13-11. Na het gezamenlijk eindspel was de prijsuitreiking en daar bleek dat Annemein Bolster het beste meisjes was van het afgelopen seizoen. Daarvoor mocht ze een mooie beker in ontvangst nemen.

14 mei Gezellige middag
Op hun eerste grote activiteit mag het bestuur met tevredenheid terug kijken. Grote opkomst in een sfeervol ingerichte zaal. Een hele reeks leden werd in het zonnetje gezet omdat ze al jaren lid zijn van onze vereniging. Er werd volop bijgepraat en de quiz werd goed ontvangen. Opvallend was dat de eerste mascotte van de club terug thuis is gekomen! (Leuk Ad!) En …. aan het eind ging bij iedereen een lampje branden! Als nu de spreuk dat scherven geluk brengen ook nog uitkomt is alles weer voor elkaar. AD